Visa sidomenyn

Lux

Postades av Magnus Edvardsson

Serien LUX från Krebs är inte vilka taklampor som helst utan rena hantverk tillverkade med passion och känsla. Design från Sverige tillsammans med förstklassiga materialval skapar attityd, vi på belysningsdesign gillar attityd, LUX är attityd.

DESIGNEN

Thomas Larsson hade en vision med Lux. Det var att ta fram en taklampa med inspiration från femtiotalets höljd i cigarrklubbens dimma. Svagt glödande i vardagsrummets höstmörker eller glittrande över den blanka flygeln i hotellets pianobar.

Det fanns alltså en stark vision om en exklusiv taklampa som inte bara hade den sedvanliga funktionen att belysa rummet. Den skulle även vara en närvarande klassiker med anor från dåtiden i kontrast till 2000-talets modernitet i våra hem.

Vi hittar eftertänksamhet i materialvalet. Med en kärna av mässing som omsluts av ett stort antal glödlampor (125MM 25W) i klassisk stil med glödtråd. För att få det allra bästa ljusskenet har många olika varianter av lampor testats och till slut valts ut med omsorg.

LUX säljs med rekommendation att användas tillsammans med en dimmer. Att kunna välja ljusstyrkan helt själv beroende på sinnesstämning och atmosfär tillsammans med glödtrådens detaljer gör denna lampa än en gång till mer än bara en taklampa. Den är ett konstverk både avstängd som påslagen i våra hem.

ANRIKA KREBS

Krebs är ett anrikt belysningsföretag från Sverige med start redan på -50 talet är experter på lampor. Deras olika lampor är rena hantverk med detaljstuderad eftertanke. Lux är tillverkad med passion, känsla och kvalitet. Ett mästerligt hantverk som vi på Belysningsdesign är stolta och glada att kunna få erbjuda er.

Thomas Larsson är en prisad reklammakare som är född och uppvuxen i Bollnäs, Hälsingland. Thomas har satt ner foten ordentligt i den Svenska belysningsindustrin genom att leverera ett rent konstverk i form av serien LUX tillsammans med erkända Krebs.

INRED MED LUX

LUX är utan tvekan den inredningsdetalj som kommer att utmärka sig mest i ditt hem. Med färgen mässing ligger den helt rätt i tiden. En färg som agerat general inom heminredning i otaliga år har denna säsongen tagit över taktpinnen på marknaden och än en gång visat sin storhet. Detta kombinerat med lampor med glödtråd eller helvitt glas påvisar kreativitet och modernitet som bara känns helt rätt. Matcha denna lampan med ett black & white tema hemma och den får leva ut sin fulla potential. En detalj som Thomas Larsson och Krebs redan har tänkt på då sladdfärgen består av färgerna svart och vitt.

FAKTA OM LAMPAN

Färger: Mässing eller Försilvrad mässing

Lamphållare: 18 eller 34 Sockel: E27

Storlek 52x53cm eller 62x62cm

Vikt: 4-11kg

Image Gallery

Sample Block Quote
Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo loremous convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos.
Sample Paragraph Text
Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae cosmopolis. Donec nec elementum odio, quis consequat eros. Integer accumsan eu dolor vitae volutpat. Integer elementum vestibulum erat at dictum. Mauris ornare nisi vitae odio elementum porttitor. Vestibulum ornare odio id quam pellentesque tristique

Några favoriter

Okänd säljare
-
Okänd säljare
-
Okänd säljare
-