Visa sidomenyn
 • Lightyears Caravaggio

  Den iögonfallande högglanslackerade Caravaggio lanserades 2005 och blev snabbt en designikon. Designern Cecilie Manz kombinerar en igenkännbar form med ett modernt uttryck. Mjuka feminina linjer i kombination med en maskulin upphängning i krom ger lampan dess slutgiltiga form. Idag finns modellen i matt, högglans och i munblåst opalglas.
 • Louis Poulsen AJ

  År 1960 fick den världsberömda arkitekten och formgivaren Arne Jacobsen uppdraget att skapa hela konceptet för bygget av SAS Royal Hotell i Köpenhamn. Som en del av inredningen skapade han AJ-lamporna som idag är en världskänd designikon. Armaturen ger ett direkt och riktningsbestämt ljus och det vippbara armaturhuvudet är vitlackerad på insidan vilket ger en behaglig spridning.
 • Lee Broom Crystal Bulb

  Crystal Bulb från brittiska Lee Broom är en utmärkande modell där armaturen är gjord av mässing och den unika ljuskupan av blykristall. Genom att använda sig av traditionellt brittiskt hantverk med handskurna kupor och kvalitativa materialval gör detta till en tilltalanda lampa och framtida klassiker. Crystal Bulb finns i frostat och klart glas, samt som tak- och bordslampa.
 • Design House Stockholm Block Lamp

  Harry Koskinen’s frysta glödlampa är en modern klassiker som lanserades 1997 och har vunnit otaliga priser för dess innovativa men enkla design. Sedan 2014 uppgraderas Block Lamp med en LED-ljuskälla och den finns numera i olika storlekar. Idén för lampan skapades under en workshop på Universitetet för Form och Design i Helsingfors där de skulle skapa den perfekta bröllopsgåvan.
 • Artemide Tolomeo

  Serien Tolomeo från Italienska Artemide är klassikern som vi kan hitta både på arkitektens skrivbord och där det finns en känsla för design och inredning. Designen togs fram av Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina år 1987 och har även vunnit flertalet designpriser för sin tidlösa form. Lampan beskrivs ofta som den ultimata arbetslampan då den riktar ett skarpt ljus samtidigt som den...